Eline Janssen

Kitty heeft voor de vrouwen van de theesalon (een activiteit voor mantelzorgers met een andere culturele achtergrond van het MVT Arnhem) de cursus ‘Vrouwen-Power’ verzorgd. Een cursus van drie bijeenkomsten waarin de vrouwen actief aan de slag gingen met het verminderen van psychosomatische- en spanningsklachten.

In de drie bijeenkomsten werd gewerkt aan het inzetten en aanboren van ‘eigen kracht.’ Het omgaan met stress en angstklachten, ontspanning en het verminderen van psychosomatische klachten. Dit gebeurde door het inzetten van complementaire zorg via geuren, handmassage, kleuren en ontspanningstechnieken. De vrouwen sloten de cursus af met een certificaat.

De deelneemsters van de cursus waren erg tevreden. Zij gaven aan dat ze Kitty een fijne begeleidster vonden en dat ze veel hebben geleerd. De kennis van Kitty, haar geduld en rustige uitleg, de tips en handvatten die werden gegeven werden zeer gewaardeerd.

Als aanvrager van de cursus heb ik Kitty ervaren als zeer deskundig, flexibel, gedegen en prettig in de samenwerking. Het is een aanrader om haar te vragen een cursus op maat te ontwikkelen voor een specifieke doelgroep zoals in dit geval mantelzorgers.  Zij verzorgde  en ontwikkelde de cursus, rekening houdend met de specifieke vraag, betrokkenheid én kennis van zaken.

Eline Janssen, adviseur informele zorg bij Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp (MVT) Arnhem.